Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Spenót recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg friss spenótlevél
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 0,5 liter tej
  • 1 csipet só
  • 2 gerezd fokhagyma
  • cukor (opcionális, ízlés szerint)

Elkészítése

A spenótlevelekről lecsípjük a szárakat, majd alaposan megmossuk őket bő vízben. Egy edénybe annyi vizet töltünk, amennyi éppen ellepi a leveleket, majd hozzáadjuk a sót és a fokhagymát. A spenótot rövid ideig főzzük, amíg megpuhul.

Amikor a spenót megfőtt, a fölösleges vizet leszűrjük, de hagyunk egy keveset a turmixoláshoz. Botmixerrel pürésítjük a spenótot, ügyelve arra, hogy ne legyen túl híg.

Közben elkészítjük a besamel mártást. Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan kevergetjük, amíg habzani kezd. Ezután apránként hozzáöntjük a tejet, és csomómentesre keverjük, majd besűrítjük.

A spenótpürét a besamelhez adjuk, és jól elkeverjük. Ha szükséges, tejjel a kívánt állagúra hígítjuk. Akik édesebben szeretik a spenótot, ízlés szerint cukrot adhatnak hozzá.

A spenótot bundás kenyérrel vagy tükörtojással tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/spenot/