Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szalonnás burgonyafőzelék recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg újburgonya
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 db húsleveskocka
  • só
  • bors

Elkészítése

A burgonyát meghámozzuk, gőzben vagy sós vízben puhára főzzük, és leszűrjük. A szalonnát felszeleteljük, becakkozzuk, és ropogósra sütjük.

A szalonnaszeleteket kivesszük és félretesszük, a zsírjában megpirítjuk az apróra vágott hagymát, a liszttel meghintjük, 1/2 liter krumplifőző vízzel felengedjük, vagy közönséges vízzel, amelyben a leveskockát feloldottuk.

A megpuhult burgonyát belerakjuk, és borssal meghintve néhány percig együtt pároljuk. Tálaláskor a főzelék tetejére rakjuk a ropogós szalonnaszeleteket.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/szalonnas-burgonyafozelek/