Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szalonnás lencse recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg húsos füstölt szalonna
  • 10 szem apró hagyma
  • 40 dkg lencse
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 kis darabka zellergumó
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 dl tejföl
  • só
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítése

A lencsét kiválogatjuk, és előző este beáztatjuk, a szalonnát felszeleteljük, a szélét becakkozzuk, kiolvasztjuk, majd a megtisztított, egészben hagyott hagymát beledobjuk. Együtt megpirítjuk, majd a szalonnaszeleteket kivesszük, és félretesszük.

A hagymára öntjük a lencsét, a megtisztított, kettévágott zöldségeket és az ízesítőket. (A petrezselyemcsokrot tálalás előtt ne feledjük el kidobni belőle!)

Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és puhára főzzük. Ha a szalonna nem volt túl sós, meg is sózzuk.

Nem szabad levesesnek lennie, a magyar ízlésnek jobban megfelel, ha a liszttel elhabart tejföllel besűrítjük. Tálaláskor a tetejére tesszük a ropogós szalonnaszeleteket.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/szalonnas-lencse/