Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Főzelék receptek

Szalonnás zöldbabfőzelék

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg fagyasztott zöldbab 40 dkg húsos szalonna 2 dl tejföl 1 csokor kapor 1, 5 – 2 ek liszt só, ecet, cukor, ételízesítő Elkészítése: A zöldbabot öntsük fel annyi vízzel amennyi ellepi, enyhén sózzuk meg és főzzük puhára. A felkockázott szalonnát, süssük a zsírjára, szűrjük át és a visszamaradt zsiradékban, készítsünk a liszttel […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2017.02.11.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg fagyasztott zöldbab
  • 40 dkg húsos szalonna
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor kapor
  • 1, 5 – 2 ek liszt
  • só, ecet, cukor, ételízesítő


Elkészítése:

A zöldbabot öntsük fel annyi vízzel amennyi ellepi, enyhén sózzuk meg és főzzük puhára.

A felkockázott szalonnát, süssük a zsírjára, szűrjük át és a visszamaradt zsiradékban, készítsünk a liszttel világos rántást.

Öntsük a megfőtt babhoz, adjuk hozzá a megsült szalonnát, sűrítsük, tejföllel és ízesítsük., szájízünk szerint.

Végül szórjuk bele az apróra vágott kaprot és forraljuk az egészet össze.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is