Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szalonnás zöldbabfőzelék recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg fagyasztott zöldbab
  • 40 dkg húsos szalonna
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor kapor
  • 1, 5 – 2 ek liszt
  • só, ecet, cukor, ételízesítő


Elkészítése:

A zöldbabot öntsük fel annyi vízzel amennyi ellepi, enyhén sózzuk meg és főzzük puhára.

A felkockázott szalonnát, süssük a zsírjára, szűrjük át és a visszamaradt zsiradékban, készítsünk a liszttel világos rántást.

Öntsük a megfőtt babhoz, adjuk hozzá a megsült szalonnát, sűrítsük, tejföllel és ízesítsük., szájízünk szerint.

Végül szórjuk bele az apróra vágott kaprot és forraljuk az egészet össze.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/szalonnas-zoldbabfozelek/