Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szárazbab-főzelék recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg fehérbab
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál vöröshagyma (reszelve )
  • 2 dl tejföl
  • só
  • pár csepp ecet

Elkészítése

A babot egy éjjelen át hideg vízben áztatjuk, majd másnap, a vízzel felöntött áztatóvízben tesszük fel főni. (Víz helyett füstölt hús leve is kitűnő hozzá.) Fedő alatt, kis lángon megpuhítjuk.

Az olajban meg- fonnyasztjuk a hagymát, belekeverjük a lisztet, és barna rántást készítünk belőle. A pirospaprikával megszórjuk, és ezzel sűrítjük be a babot. Tálalás előtt kissé megecetezzük és megtejfölözzük.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/szarazbab-fozelek/