Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Főzelék receptek

Szárazbabfőzelék fasírttal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A szárazbabfőzelék fasírttal egy igazi klasszikus, amely laktató és házias ízeket kínál. A krémes főzelék és a ropogós fasírt tökéletes párost alkot, amely bármelyik hétköznapi ebédet ünnepivé teheti.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
kiazaniki
Beküldte: 2013.08.20.

Hozzávalók

Fasírthoz

Elkészítése

Főzelék elkészítése

A szárazbabot legalább 4 órára beáztatjuk, majd a beáztatott vízben feltesszük főni a babérlevéllel együtt. Amikor a bab már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a sót, borsot, valamint a fokhagyma- és vöröshagymakrémet. A főzeléket a végén rántással sűrítjük, majd tányérra szedve tejföllel kínáljuk.

Fasírt elkészítése

A darált húst összekeverjük a kinyomkodott, tejbe áztatott zsemlével, a tojással, a fokhagyma- és vöröshagymakrémmel, valamint a fűszerekkel. Az alapmasszát fél órán át pihentetjük. Vizes kézzel kis golyókat formázunk, zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő, forró olajban aranybarnára sütjük.

Tálalás

A főzeléket a fasírttal együtt tálaljuk, friss kenyérrel kínálva az igazi.

Tipp

A fasírtmasszát gazdagíthatjuk apróra vágott petrezselyemmel vagy reszelt sajttal is. A főzelékbe főzés közben kevés füstölt szalonna is kerülhet, hogy még karakteresebb ízt kapjunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
kiazaniki
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is