Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szárazbabfőzelék fasírttal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg szárazbab (bármilyen)
  • 3 db babérlevél
  • 1 teáskanál fokhagymakrém
  • 2 teáskanál vöröshagymakrém
  • só
  • bors
  • pirospaprika
  • liszt
  • olaj

Fasírthoz

  • 0,5 kg darált hús
  • 1 db zsemle (tejbe áztatva, kinyomkodva)
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál fokhagymakrém
  • 3 teáskanál vöröshagymakrém
  • só
  • bors
  • pirospaprika
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítése

Főzelék elkészítése

A szárazbabot legalább 4 órára beáztatjuk, majd a beáztatott vízben feltesszük főni a babérlevéllel együtt. Amikor a bab már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a sót, borsot, valamint a fokhagyma- és vöröshagymakrémet. A főzeléket a végén rántással sűrítjük, majd tányérra szedve tejföllel kínáljuk.

Fasírt elkészítése

A darált húst összekeverjük a kinyomkodott, tejbe áztatott zsemlével, a tojással, a fokhagyma- és vöröshagymakrémmel, valamint a fűszerekkel. Az alapmasszát fél órán át pihentetjük. Vizes kézzel kis golyókat formázunk, zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő, forró olajban aranybarnára sütjük.

Tálalás

A főzeléket a fasírttal együtt tálaljuk, friss kenyérrel kínálva az igazi.

Tipp

A fasírtmasszát gazdagíthatjuk apróra vágott petrezselyemmel vagy reszelt sajttal is. A főzelékbe főzés közben kevés füstölt szalonna is kerülhet, hogy még karakteresebb ízt kapjunk.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/szarazbabfozelek-fasirttal/