Főzelék elkészítése
A szárazbabot legalább 4 órára beáztatjuk, majd a beáztatott vízben feltesszük főni a babérlevéllel együtt. Amikor a bab már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a sót, borsot, valamint a fokhagyma- és vöröshagymakrémet. A főzeléket a végén rántással sűrítjük, majd tányérra szedve tejföllel kínáljuk.
Fasírt elkészítése
A darált húst összekeverjük a kinyomkodott, tejbe áztatott zsemlével, a tojással, a fokhagyma- és vöröshagymakrémmel, valamint a fűszerekkel. Az alapmasszát fél órán át pihentetjük. Vizes kézzel kis golyókat formázunk, zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
Tálalás
A főzeléket a fasírttal együtt tálaljuk, friss kenyérrel kínálva az igazi.
Tipp
A fasírtmasszát gazdagíthatjuk apróra vágott petrezselyemmel vagy reszelt sajttal is. A főzelékbe főzés közben kevés füstölt szalonna is kerülhet, hogy még karakteresebb ízt kapjunk.