Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Babfőzelék

Tarkabab főzelék füstölt oldalassal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 350 g füstölt oldalas 2 gerezd fokhagyma 1 közepes vöröshagyma 125 g tarkabab 2 db babérlevél 2 kisebb burgonya 1 dl tej 2 dl főzőtejszín 4 ek liszt só ecet Elkészítése: A babot a főzés előtti este hideg vízbe áztatjuk. Egy fazékba tesszük az oldalast a babbal, hagymával, fokhagymával és a babérlevéllel, majd elkezdjük […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Alajuli
Beküldte: 2015.08.30.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 350 g füstölt oldalas
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 125 g tarkabab
  • 2 db babérlevél
  • 2 kisebb burgonya
  • 1 dl tej
  • 2 dl főzőtejszín
  • 4 ek liszt
  • ecet


Elkészítése:

A babot a főzés előtti este hideg vízbe áztatjuk.

Egy fazékba tesszük az oldalast a babbal, hagymával, fokhagymával és a babérlevéllel, majd elkezdjük főzni. Óvatosan megsózzuk, mert az oldalas is sós.

Addig főzzük, amíg minden már majdnem megpuhul. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és készre főzzük. Ezután habarást készítünk.

Egy habverő segítségével összekeverjük a tejet, a tejszínt és a lisztet, majd öntünk hozzá egy kicsit a forró főzővízből és a főzelékhez adjuk.

Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A végén egy pici ecetet tehetünk bele, de el is hagyható.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Alajuli
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is