Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Finomfőzelék

Tavaszi finomfőzelék

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 közepes zsenge karalábé 1 közepes krumpli 3 sárgarépa fél üveg, vagy 20 dkg friss zöldborsó 2 púpos ek liszt só bors ételízesítő kb. 5-6 dl tej kevés apróra vágott petrezselyem kevés újhagyma, vagy medvehagyma Elkészítése: A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk. A krumplit, a répát, a karalábét felkockázzuk, és sós vízben félpuhára főzzük. Utána hozzáadjuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Karamella
Beküldte: 2015.04.21.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 közepes zsenge karalábé
  • 1 közepes krumpli
  • 3 sárgarépa
  • fél üveg, vagy 20 dkg friss zöldborsó
  • 2 púpos ek liszt
  • bors
  • ételízesítő
  • kb. 5-6 dl tej
  • kevés apróra vágott petrezselyem
  • kevés újhagyma, vagy medvehagyma


Elkészítése:

A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk. A krumplit, a répát, a karalábét felkockázzuk, és sós vízben félpuhára főzzük. Utána hozzáadjuk a zöldborsót (ha friss, vagy fagyasztott), majd az egészet puhára főzzük. (Ha üveges borsót használunk, akkor tesszük hozzá, ha már puhák a zöldségek.)

Leöntjük róla majdnem az összes vizet (csak kb. 1 dl hagyunk rajta) majd felöntjük tejjel (3-4dl).

A lisztet kevés tejjel (kb. 2 dl) simára keverjük, és besűrítjük a főzeléket.

A hagymát és a petrezselymet apróra vágjuk, és belekeverjük a főzelékbe. Ízlés szerint ízesítjük, sózzuk, borsozzuk.

[box style=”info”]A zsenge zöldségekből a legfinomabb.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Karamella
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is