Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 közepes zsenge karalábé
- 1 közepes krumpli
- 3 sárgarépa
- fél üveg, vagy 20 dkg friss zöldborsó
- 2 púpos ek liszt
- só
- bors
- ételízesítő
- kb. 5-6 dl tej
- kevés apróra vágott petrezselyem
- kevés újhagyma, vagy medvehagyma
Elkészítése:
A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk. A krumplit, a répát, a karalábét felkockázzuk, és sós vízben félpuhára főzzük. Utána hozzáadjuk a zöldborsót (ha friss, vagy fagyasztott), majd az egészet puhára főzzük. (Ha üveges borsót használunk, akkor tesszük hozzá, ha már puhák a zöldségek.)
Leöntjük róla majdnem az összes vizet (csak kb. 1 dl hagyunk rajta) majd felöntjük tejjel (3-4dl).
A lisztet kevés tejjel (kb. 2 dl) simára keverjük, és besűrítjük a főzeléket.
A hagymát és a petrezselymet apróra vágjuk, és belekeverjük a főzelékbe. Ízlés szerint ízesítjük, sózzuk, borsozzuk.
[box style=”info”]A zsenge zöldségekből a legfinomabb.[/box]

