Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tavaszi finomfőzelék recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 közepes zsenge karalábé
  • 1 közepes krumpli
  • 3 sárgarépa
  • fél üveg, vagy 20 dkg friss zöldborsó
  • 2 púpos ek liszt
  • só
  • bors
  • ételízesítő
  • kb. 5-6 dl tej
  • kevés apróra vágott petrezselyem
  • kevés újhagyma, vagy medvehagyma


Elkészítése:

A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk. A krumplit, a répát, a karalábét felkockázzuk, és sós vízben félpuhára főzzük. Utána hozzáadjuk a zöldborsót (ha friss, vagy fagyasztott), majd az egészet puhára főzzük. (Ha üveges borsót használunk, akkor tesszük hozzá, ha már puhák a zöldségek.)

Leöntjük róla majdnem az összes vizet (csak kb. 1 dl hagyunk rajta) majd felöntjük tejjel (3-4dl).

A lisztet kevés tejjel (kb. 2 dl) simára keverjük, és besűrítjük a főzeléket.

A hagymát és a petrezselymet apróra vágjuk, és belekeverjük a főzelékbe. Ízlés szerint ízesítjük, sózzuk, borsozzuk.

[box style=”info”]A zsenge zöldségekből a legfinomabb.[/box]

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/tavaszi-finomfozelek/