Elkészítése
Hozzávalók:
- 2 zsenge karalábé
- 20 dkg csirkemellfilé
- 8-10 szál medvehagyma
- 1 ek apróra vágott póréhagyma
- 1-2 koktél paradicsom
- néhány szelet tv paprika
- petrezselyemzöld
- csombor ( borsikafű)
- diónyi vaj
- 1 ek olaj
- 1 dl tejföl
- 1 dl tej
- 1 ek rozsliszt
- 1 tk fehér liszt
- só
- bors
Elkészítése:
Egy lábasban olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a vajat. Rádobjuk az apróra vágott csirkemellet, és fehéredéség dinszteljük.
Ezt követően beletesszük a póréhagymát és a kockára vágott karalábét, 1-2 percig dinszteljük, majd sózzuk, borsozzuk, és rászórjuk a csombort, a felvágott medvehagymát és a petrezselymet. Hozzáadjuk a koktél paradicsomot és a paprikát.
Felengedjük annyi vízzel, hogy jól ellepje, és fedő alatt puhára pároljuk. Mivel zsenge, így hamar elkészül.
A liszttel csomómentesre keverjük a tejfölt, hozzáadjuk a tejet, és behabarjuk a főzelékünket. Ha szükséges, utánaízesítünk.

