Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Főzelék receptek

Tejfölös babfőzelék pörkölttel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A babot átválogatjuk, azaz a lukacsos (ebben kártevő húzódhat meg), sérült szemeket és az esetleg közé került egyéb dolgokat kiszedjük belőle. Megmossuk, majd egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap leszűrjük és annyi friss hideg vízben, amennyi jó ujjnyira ellepi, feltesszük főni. Ha forr, leszűrjük és újra friss, kb 8 dl hideg vízben tesszük föl főni. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2018.04.27.

Főzelék

A pörkölthöz

A pörkölthöz:

Elkészítése

A babot átválogatjuk, azaz a lukacsos (ebben kártevő húzódhat meg), sérült szemeket és az esetleg közé került egyéb dolgokat kiszedjük belőle.

Megmossuk, majd egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk.

Másnap leszűrjük és annyi friss hideg vízben, amennyi jó ujjnyira ellepi, feltesszük főni.

Ha forr, leszűrjük és újra friss, kb 8 dl hideg vízben tesszük föl főni. Tapasztalatok szerint ha a bab első levét leöntjük, kevésbé okoz gyomorbántalmakat.

A babérlevéllel és az egészben beletett, meghámozott vöröshagymával fűszerezzük. Kis lángon, lefedve kb 30 perc alatt félpuhára főzzük. Közben többször megkeverjük, az elfövő levét pótoljuk.

Amíg a bab puhul fűszeres-paprikás rántást készítünk. Ehhez fokhagymát megtisztítjuk és nagyon finomra aprítjuk. A kissé felforrósított olajon a lisztet kb fél perc alatt zsemleszínűre pirítjuk. A tűzről lehúzva a fokhagymát és a pirospaprikát belekeverjük, majd hűlni hagyjuk.

A félig puha babot megsózzuk, azért csak most, mert ha már az elején megsózzuk, a bab nehezebben puhul.

Amikor már puha, a kihűlt rántáshoz a bab főzőlevéből egy merőkanálnyit belemerünk, simára keverjük. A puha babhoz öntjük, kevergetve 2-3 percig forraljuk, ezalatt leve kellően besűrűsödik. Végül az ecettel, a cukorral, a paprikakrémmel és az ételízesítővel kellemesen pikánsra ízesítjük.

A tejfölt 2 evőkanál liszttel és egy kevés vízzel simára keverjük és az ételt behabarjuk vele.

A pörkölthöz a húst megmossuk. A hagymákat apróra, a húst szeletekre vagy kockákra vágjuk.

A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát és a paprikakrémet. Megszórjuk a fűszerekkel és pár percig együtt pároljuk.

Rátesszük a húst, sózzuk és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni. Megszórjuk a pirospaprikával és mindig csak pici vizet aláöntve készre főzzük. Nem baj, ha többször zsírjára pirul.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is