Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös kapros káposzta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg fehérkáposzta
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma (apróra vágva )
  • 1 db húsleveskocka
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • só
  • ecet
  • 1 nagy csokor kapor

Elkészítése

A káposztát legyaluljuk, és ecetes-sós vízzel leforrázzuk. Az olajban megpirítjuk a hagymát, az ecetes vízben kihűlt és lecsurgatott káposztát beletesszük, felengedjük annyi vízzel, amennyi kétharmad részéig ellepi, és beledobjuk a leveskockát.

Végül egy nagy csokor finomra

vágott kapor kerül a fazékba, és az egészet megpároljuk. Tálalás előtt a liszttel elkevert tejföllel sűrítjük be.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/tejfolos-kapros-kaposzta/