Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Karalábéfőzelék

Tejfölös karalábéfőzelék

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 3 nagyobb, de zsenge karalábé 1 kk só 2 csipet őrölt bors 2 ek liszt 3 dl tejföl Elkészítése: A karalábét megtisztítjuk, apró kockára vágjuk. Annyi vízben, hogy kicsit túlérje, puhára főzzük. Közben a keletkező habot leszedjük róla. Meghintjük sóval, borssal. A lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel. A főzelékből mert pár evőkanál meleg lével felhígítjuk, majd […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2015.01.14.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 3 nagyobb, de zsenge karalábé
  • 1 kk só
  • 2 csipet őrölt bors
  • 2 ek liszt
  • 3 dl tejföl


Elkészítése:

A karalábét megtisztítjuk, apró kockára vágjuk. Annyi vízben, hogy kicsit túlérje, puhára főzzük. Közben a keletkező habot leszedjük róla.

Meghintjük sóval, borssal. A lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel.

A főzelékből mert pár evőkanál meleg lével felhígítjuk, majd folyamatos kevergetés mellett a főzelékbe öntjük. Hagyjuk besűrűsödni.

Megkóstoljuk, és ha még szükséges, sózzuk, ugyanis a karalábé elég édes.

Melegen, fasírttal, sült hússal vagy egyszerű sült virslivel kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is