Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös krumplifőzelék fasírttal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A főzelékhez

  • 1 kg burgonya
  • 2 darab babérlevél
  • 1 evőkanál almaecet (6%-os, kb, ízlés szerint lehet több is)
  • só
  • 1 teáskanál paprikakrém
  • 1 teáskanál majoránna
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • 2 dl tejföl

A fasírthoz

  • 60 dkg darált marhahús
  • 2 darab zsemle
  • 2 tojás
  • 1 fej vöröshagyma (reszelve)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors

Elkészítése

A krumplit meghámozzuk.

A hagymát felaprítjuk, majd a felmelegített olajon kissé megdinszteljük. A tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával és felöntjük 2 dl vízzel.

Hozzáadjuk a fűszereket és 10 percig főzzük együtt. 2,5 liter vizet öntünk rá és a krumplit beletesszük, majd az egészet puhára főzzük.

A lisztet elkeverjük a tejföllel, majd a főzőléből keverünk hozzá és behabarjuk vele a főzeléket. Egy kis ecettel ízesítjük.

A fasírthoz a zsemléket tejben áztatjuk, majd kifacsarjuk. A húst a többi hozzávalóval jól összegyúrjuk.

Közepes gombócokat formázunk a húsos masszából, majd zsemlemorzsába hempergetjük és felforrósított zsiradékben fedő alatt, lassú tűznél megsütjük.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/tejfolos-krumplifozelek-fasirttal/