Elkészítése
A krumplit meghámozzuk és kockára vágjuk. Sózzuk, hozzáadjuk a babérleveleket, majd annyi vízzel tesszük fel főni, amennyi ellepi.
A tejfölhöz hozzáadjuk a lisztet, majd kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük.
Amikor a krumpli megpuhult, a főzőlevéből egy merőkanálnyit hozzáadunk a habaráshoz, azzal is elegyítjük, csak ezután, folytonos keverés mellett adagoljuk a főzelékbe és 1-2 percnyi forralás után készen is van.
A virsliket mélyen bevágjuk hosszában. A sajtszeleteket felcsíkozzuk és a keletkezett zsebekbe dugjuk.
Egy sütésálló tál alját egy csepp étolajjal kikenjük, beletesszük a virsliket és 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
A főzeléket a sült virslikkel melegen fogyasszuk!
Aki szereti, csorgathat bele egy pici ecetet vagy kínálhatja sült kolbászkarikákkal, akár fasírttal is.

