Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös krumplifőzelék sajtos virslivel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A főzelékhez

  • 500 g burgonya
  • 125 g tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 2 darab babérlevél
  • só

A virslihez

  • 4 darab virsli
  • 2 szelet sajt
  • olaj

Elkészítése

A krumplit meghámozzuk és kockára vágjuk. Sózzuk, hozzáadjuk a babérleveleket, majd annyi vízzel tesszük fel főni, amennyi ellepi.

A tejfölhöz hozzáadjuk a lisztet, majd kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük.

Amikor a krumpli megpuhult, a főzőlevéből egy merőkanálnyit hozzáadunk a habaráshoz, azzal is elegyítjük, csak ezután, folytonos keverés mellett adagoljuk a főzelékbe és 1-2 percnyi forralás után készen is van.

A virsliket mélyen bevágjuk hosszában. A sajtszeleteket felcsíkozzuk és a keletkezett zsebekbe dugjuk.

Egy sütésálló tál alját egy csepp étolajjal kikenjük, beletesszük a virsliket és 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.

A főzeléket a sült virslikkel melegen fogyasszuk!

Aki szereti, csorgathat bele egy pici ecetet vagy kínálhatja sült kolbászkarikákkal, akár fasírttal is.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/tejfolos-krumplifozelek-sajtos-virslivel/