Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Főzelék receptek

Zöldséges ételek

Tejmentes töltött karalábé

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 fej zsenge karalábé 25 dkg darált sertéshús 1 csésze (1,5 dl-es) rizs 1 tojás 1 ek étolaj 1 csapott ek rizsliszt 1 csapott ek kukoricaliszt 1 csapott mk borsikafű kis csokor petrezselyemzöld ízlés szerint só cukor 1 tk balzsamecet Elkészítése: A rizst 2 csésze vízzel és 1 csapott mokkáskanál sóval készre főzzük. A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kulina
Beküldte: 2015.08.04.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 fej zsenge karalábé
  • 25 dkg darált sertéshús
  • 1 csésze (1,5 dl-es) rizs
  • 1 tojás
  • 1 ek étolaj
  • 1 csapott ek rizsliszt
  • 1 csapott ek kukoricaliszt
  • 1 csapott mk borsikafű
  • kis csokor petrezselyemzöld
  • ízlés szerint só
  • cukor
  • 1 tk balzsamecet


Elkészítése:

A rizst 2 csésze vízzel és 1 csapott mokkáskanál sóval készre főzzük. A karalábét meghámozzuk, karalábé vájóval kivájjuk úgy, hogy tálka formát kapjunk. A langyos rizst összedogozzuk a darált hússal, a tojással, kevés sóval és borsikafűvel.

Megtöltjük a kivájt karalábékat, a többi masszából gombócokat gyúrunk. Egy lábasba beletesszük a megtöltött karalábékat, beleszórjuk mellé a kivájt darabokat is. Enyhén sózzuk, és 1 liter vizet hozzáöntve, lefedjük. Forrás után beletesszük a többi húsgombócot is, majd takarékon főzzük tovább, amíg megpuhul a karalábé. Ez kb. 30 perc.

Közben kis lábasba öntjük az olajat, ha felforrósodott, hozzáadjuk a kétféle lisztet és kb. 2 evőkanál cukrot. Gyors keveréssel világos rántást készítünk, amit felengedünk egy kevés vízzel. Simára keverve öntjük a főzelékhez, amivel óvatosan keverjük el, nehogy a csupasz húsgombócokat összetörjük. Beleöntjük a balzsamecetet, és ezután már csak 10 percig főzzük takarékon.

A petrezselyem levelét vagdossuk apróra, és tálaláskor szórjuk a főzelékre.

[box style=”info”]A húst rizs helyett eldolgozhatjuk egy db áztatott, kinyomkodott zsemlével is.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kulina
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is