Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes finomfőzelék, sült virslivel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 300 g mexikói zöltségkeverék
  • 1 kevés petrezselyem zöld, finomra aprítva
  • 1 kiskanál cukor
  • 1 kiskanál almaecet
  • 1 csipet só és bors
  • 200 g főzőtejszín
  • 1 evőkanál liszt a habaráshoz
  • 4 pár virsli
  • 1 kevés olaj a sütéshez


Elkészítése:

A zöldségkeveréket, enyhén sós vízben feltesszük főzni. Rövid főzés után hozzátesszük a cukrot, és az ecetet is (ez elhagyható)

A műbeles virslit megfosztjuk a burkától, majd beirdaljuk. Ha juhbeleset sütünk, akkor nem kell lebőrözni. Forró olajban, pár perc alatt megsütjük.

A közben megfőtt zöldségkeverék levéből kicsit kiveszünk, összekeverjük a főzőtejszínnel, a liszttel, és nagyon jól összedolgozzuk, hogy ne legyenek benne csomók. A fazékba visszaöntve, beletesszük a petrezselyem zöldet is, és felforraljuk. kevés borsot őrlünk rá.

A sült virslivel, de más feltéttel is tálalhatjuk. Gyors, egyszerű étel, és olcsó is.

 

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/tejszines-finomfozelek-sult-virslivel/