Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tökfőzelék recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg főzőtök (friss)
  • 1 csokor kapor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsiradék
  • 2 dl kefir
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál ecet
  • 1 evőkanál cukor

Elkészítése

A tököt meghámozzuk, magházas belsejét kivájjuk és legyaluljuk.

A kaprot apróra, a vöröshagymát kisebb kockákra vágjuk.

A hagymát a zsiradékon megdinszteljük, beletesszük a gyalult tököt és a kaprot, hozzáadunk 2,5 dl vizet és felforraljuk. Fűszerezzük sóval vagy ételízesítővel és nagyjából 20 perc alatt puhára főzzük.

A kefírben csomómentesre elkeverjük a lisztet, a fűszerpaprikát, a cukrot és hozzáadjuk az ecetet. Mikor puha a tök, behabarjuk vele a főzeléket. Egyszer felforraljuk és elzárjuk a lángot alatta.

Sült oldalassal tálaltam.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/tokfozelek-11/