Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tökfőzelék recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg tök (gyalult )
  • 1 csomag kapor
  • 4 evőkanál finomliszt
  • só
  • ételízesítő
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 dl étolaj
Tökfőzelék

Elkészítése

A tököt megsózzuk, és hagyjuk kb. 10 percig állni, majd kinyomkodjuk a levét. Közben a vöröshagymát és a kaprot apróra vágjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és megdinszteljük rajta a hagymát. Rászórjuk a lisztet, és világos rántást készítünk belőle. Ezután hozzáadjuk a paprikát, majd fél liter hideg vízzel simára keverjük a rántást.

Belerakjuk az apróra vágott kaprot, kevés ételízesítőt és a kinyomkodott tököt, majd annyi vizet öntünk hozzá, hogy elérjük a kívánt sűrűséget. A keveréket 10-15 percig lassú tűzön, folyamatosan kevergetve főzzük. Amikor elkészült, hozzákeverjük a tejfölt, egyet forralunk rajta, majd levesszük a tűzről.

Fasírttal, pörkölttel, sült virslivel vagy tükörtojással tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/tokfozelek-3/