A tököt megsózzuk, és hagyjuk kb. 10 percig állni, majd kinyomkodjuk a levét. Közben a vöröshagymát és a kaprot apróra vágjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és megdinszteljük rajta a hagymát. Rászórjuk a lisztet, és világos rántást készítünk belőle. Ezután hozzáadjuk a paprikát, majd fél liter hideg vízzel simára keverjük a rántást.
Belerakjuk az apróra vágott kaprot, kevés ételízesítőt és a kinyomkodott tököt, majd annyi vizet öntünk hozzá, hogy elérjük a kívánt sűrűséget. A keveréket 10-15 percig lassú tűzön, folyamatosan kevergetve főzzük. Amikor elkészült, hozzákeverjük a tejfölt, egyet forralunk rajta, majd levesszük a tűzről.
Fasírttal, pörkölttel, sült virslivel vagy tükörtojással tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!