Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tökfőzelék recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg gyalult tök
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kis csokor kapor
  • kevés pirospaprika
  • kevés zsiradék
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt

Elkészítése

Az apróra vágott vöröshagymát kevés zsiradékon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, és gyorsan elkeverjük, hogy ne égjen meg. Erre tesszük a gyalult tököt és az apróra vágott kaprot, majd kevés vízzel felöntjük. Fedő alatt, közepes lángon rövid ideig főzzük, amíg a tök megpuhul.

A tejfölt csomómentesen elkeverjük a liszttel, majd egy kevés forró főzőlével hőkiegyenlítést végzünk. Folyamatos keverés mellett a főzelékhez adjuk, és néhány perc alatt besűrítjük.

Feltétként fasírtot, tükörtojást, rántott húst vagy akár rántott sajtgolyókat is kínálhatunk hozzá.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/tokfozelek-5/