Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 kg gyalult tök (télen fagyasztott)
- kevés olaj, vagy zsiradék
- 1 csokor kapor
- 3 ek liszt
- 8 dl víz
- 2 dl tejföl
- ízlés szerint só
- pirospaprika
- cukor
- ecet
Elkészítése:
Az olajjal és liszttel világos rántást készítek, amit együtt pirítok a finomra vágott kaporral. Megszórom kevés pirospaprikával. Erre ráteszem az előzőleg besózott és levétől kinyomkodott tököt, és felengedem a vízzel.
Közepes lángon 10 percig főzöm, ezalatt kellően besűrűsödik a főzelék, és megpuhul a tök. Ízesítem sóval, pici cukorral (és aki szereti kevés ecettel). A legvégén hozzákeverem a tejfölt, 3-4 percet még forralom, és tálalható.
Fokhagymás sült oldalassal kínáltam.

