Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tökfőzelék habarva recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg főzőtök, vagy fagyasztott gyalult tök
  • 2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk pirospaprika
  • 2 ek almaecet
  • 5 ek finomliszt
  • 3 dl tej
  • 1 csomag friss kapor
  • cukor
  • só


Elkészítése:

A tököt meghámozzuk és legyaluljuk.

A vöröshagymát apró kockára vágjuk, majd egy kevés zsíron megdinszteljük.

Hozzáadjuk az egyik áttört fokhagymát, 1-2 percet pirítjuk vele, majd megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, és beletesszük a gyalult tököt. (Ha fagyasztott tököt használunk, azt is most tesszük bele, megfagyva!)

Felengedjük 1 liter vízzel, beletesszük az apróra vágott kaprot, az ecetet, ízlés szerint cukrot, és megfőzzük.

Amikor megfőtt a tök, a tejben elkeverjük a lisztet, a másik összezúzott fokhagymát, és behabarjuk a főzeléket.

Pár percet forraljuk, hogy besűrűsödjön, majd tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/tokfozelek-habarva/