Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tökfőzelék tojásropogóssal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A főzelékhez

  • 1 db főzőtök
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0,5 szem paradicsom
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál rozsliszt
  • só
  • bors
  • kapor
  • őrölt pirospaprika

A tojásropogóshoz

  • 4 db keményre főtt tojás
  • 1 db tojás
  • 10 dkg margarin
  • 1 dl tej
  • 1,5 evőkanál rozsliszt
  • só
  • kevés füstölt sajt
  • szerecsendió
  • mustár
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • búzakorpa
  • olaj (a sütéshez)

Elkészítése

A darált húst a finomra vágott vöröshagymával és fokhagymával kevés olajon megpirítjuk. Sóval, borssal, majoránnával és egy kevés kaporral ízesítjük. Amikor a hús levet enged, megszórjuk fűszerpaprikával, és ízlés szerint kevés Erős Pistát is keverünk hozzá.

A rizst félig megfőzzük, majd összekeverjük a húsos raguval. Ha szükséges, utánafűszerezzük. A gyalult tököt besózzuk, és pár percig állni hagyjuk.

Egy közepes tepsi aljára simítjuk a rizses ragu felét, ráterítjük a tököt, majd befedjük a maradék raguval. A tejfölt elkeverjük a fűszerpaprikával, az aprított kaporral és kevés sóval, majd egyenletesen eloszlatjuk a tetején.

Előmelegített, 180 °C-os sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/tokfozelek-tojasropogossal/