Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Főzelék receptek

Töltött karalábé

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 5-6 db zsenge karalábé 1/2 kg csirkemell filé 1 kisebb fej hagyma 1 tojás 1 csokor petrezselyem 1 marék rizs só, bors 1 leveskocka 2-2 dl tejföl és tejszín 2-3 evőkanál liszt Elkészítése: A karalábékat megpucoljuk, kisebb zsenge leveleit félre tesszük, majd karalábé vájóval, a közepüket kivájjuk, ügyelve arra, hogy nehogy kilyukasszuk a karalábék […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
illeskrisz
Beküldte: 2017.01.19.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 5-6 db zsenge karalábé
  • 1/2 kg csirkemell filé
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 1 tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 marék rizs
  • só, bors
  • 1 leveskocka
  • 2-2 dl tejföl és tejszín
  • 2-3 evőkanál liszt


Elkészítése:

A karalábékat megpucoljuk, kisebb zsenge leveleit félre tesszük, majd karalábé vájóval, a közepüket kivájjuk, ügyelve arra, hogy nehogy kilyukasszuk a karalábék alját.

A kivájt karalábé darabokat félre tesszük, a zsenge leveleit pedig vékony csíkokra felvágjuk. A csirke mellet ledaráljuk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a tojást, a megmosott rizst, a vágott petrezselyem felét, majd ízesítjük sóval és az őrölt borssal.

Alaposan kikevert masszát készítünk belőle. A húskrémet beletöltjük a karalábék üregeibe, majd betesszük őket egy lábosba. Köré szórjuk a karalábé darabkákat, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje.

Rámorzsoljuk a leveskockát, rászórjuk a csíkokra vágott leveleket és megsózzuk. Fedő alatt, lassú főzéssel, puhára pároljuk az ételt.

Közben a tejszínt, a tejfölt, és a lisztet össze keverjük. Ha megfőttek a karalábék, kivesszük őket a léből, majd a habarással behabarjuk az ételt.

Összeforraljuk az egészet, majd vissza tesszük a töltött karalábékat a lábosba. A maradék petrezselyemmel meghintve, forrón tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
illeskrisz
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is