Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött mángold recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • egy jó marék mángoldlevél
  • 30-35dkg darált sertéshús
  • 5 dkg rizs
  • 1 kis hagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 db tojás
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 jó evőkanál finomliszt
  • só
  • őrölt bors


Elkészítése:

A hagymát felaprítjuk, majd kevés olajban megdinszteljük. Rádobjuk a megmosott rizst, majd felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje és kis lángon félig megfőzzük.

A darált húst a főtt rizzsel, a tojással, a sóval és a borssal összedolgozzuk, majd 9 részre osztjuk és gombócokat formálunk belőle. A gombócokat mángold levelekbe burkoljuk.

A maradék mángoldot lakára vágjuk és forró olajon megfuttatjuk. Megsózzuk, majd amikor levet eresztett beletesszük a megtöltött mángoldokat. Szükség esetén felöntjük egy kis vízzel.

Fedő alatt, lassú tűzön fél óráig pároljuk. Ha elkészült, kiszedjük a töltött mángoldokat, majd a maradékot főzőtejszínnel simára kevert liszttel besűrítjük és leturmixoljuk. Ha túl sűrű lenne, egy kevés tejjel hígítjuk.

A megtöltött mángoldokat visszatesszük a szószba és még egyszer felforraljuk.

[box style=”info”]Tejszín helyett tejfölt is használhatunk.[/box]

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/toltott-mangold/