Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Babfőzelék

Tört paszuly (szárazbab főzelék)

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

A babot beáztatjuk (akár már előző este), majd annyi vízzel, hogy jól ellepje, feltesszük főni. Amikor megpuhul, fakanállal összetörjük kicsit. A zsírral és liszttel világos rántást készítünk, felhígítjuk a tejjel, majd hozzáadjuk a babhoz. Ízlés szerint sózzuk, adhatunk hozzá cukrot és ecetet. Tálaláskor kevés zsíron megsütött, pirospaprikával megszórt vöröshagyma karikát tehetünk a tetejére. (Én nagyon […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2011.08.05.

Hozzávalók

Elkészítése

A babot beáztatjuk (akár már előző este), majd annyi vízzel, hogy jól ellepje, feltesszük főni.

Amikor megpuhul, fakanállal összetörjük kicsit.

A zsírral és liszttel világos rántást készítünk, felhígítjuk a tejjel, majd hozzáadjuk a babhoz.

Ízlés szerint sózzuk, adhatunk hozzá cukrot és ecetet.

Tálaláskor kevés zsíron megsütött, pirospaprikával megszórt vöröshagyma karikát tehetünk a tetejére.

(Én nagyon szeretem, ha csak a paprikás hagyma zsírjából teszek keveset a tetejére és kevés cukorral megszórom. Egy szelet friss kenyérrel nagyon finom.)

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is