Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tört paszuly (szárazbab főzelék) recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg fehérbab
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál liszt
  • zsír
  • só
  • cukor (vagy édesítő )
  • ecet
Tört paszuly

Elkészítése

A babot beáztatjuk (akár már előző este), majd annyi vízzel, hogy jól ellepje, feltesszük főni.

Amikor megpuhul, fakanállal összetörjük kicsit.

A zsírral és liszttel világos rántást készítünk, felhígítjuk a tejjel, majd hozzáadjuk a babhoz.

Ízlés szerint sózzuk, adhatunk hozzá cukrot és ecetet.

Tálaláskor kevés zsíron megsütött, pirospaprikával megszórt vöröshagyma karikát tehetünk a tetejére.

(Én nagyon szeretem, ha csak a paprikás hagyma zsírjából teszek keveset a tetejére és kevés cukorral megszórom. Egy szelet friss kenyérrel nagyon finom.)

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/tort-paszuly-szarazbab-fozelek/