Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tört paszuly recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók :

  • kb fél kg száraz fehér bab (paszuly)
  • 2 db babérlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • egy fej vöröshagyma
  • fél szél póréhagyma
  • 1 paprika
  • egy tk házi ételízesítő
  • 1 sárgarépa
  • 2 ek olaj
  • 1 tk fűszerpaprika
  • néhány karika paprikás kolbász

Elkészítése:

A babot a főzés előtti napon beáztatjuk.

Másnap hideg vízben feltesszük főni. Én az első főzőlevet mindig leöntöm, leszűröm, utána új vizet öntök rá, sózom, beleteszem a babérleveleket, fokhagymát, répát, ételízesítőt és puhára főzöm.

Ha megfőtt a levét leszűrjük és félretesszük, majd krumplinyomóval, mint a krumplipürét összetörjük. Ha szükség a levével hígítjuk (én majdnem mind hozzáöntöttem) Lehet robotgéppel is pépesíteni.

A törtpaszulyt melegen tartjuk, közben a hagymát, paprikát felszeleteljük. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és üvegesre dinsztelemjük rajta a hagymát és paprikát, majd ráteszünk néhány karika szeletelt kolbászt, meghintjük pirospaprikával és összekeverjük.

A tört paszulyt a hagymás kolbásszal tálaljuk. Legjobban savanyú káposztával passzol. Régen mindig cika káposztával ettük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

[box style=”info”]Kolbász nélkül böjti ételnek is beillik. Vegetáriánusoknak is szívesen ajánlom.[/box]

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/tort-paszuly/