Elkészítése
A burgonyát megmossuk és felkockázzuk. A vajbabot is megmossuk, végeit levágjuk és körülbelül egyenlő méretű darabokra (kb. 2-2,5 cm) aprítjuk. (Most a fagyasztóból használtam.) Kevés olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, majd fűszerpaprikával meghintjük. Hozzáadjuk a babot és a burgonyát, felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje a babot. Sózzuk, és lefedve, közepes lángon addig főzzük, míg a vajbab puha nem lesz.
Kevés őrölt borssal és egy pici cukorral (kb. 1 mk) ízesítjük, ami elveszi a bab “vadságát”. Olajon kevés liszttel és zúzott fokhagymával híg rántást készítünk, majd paprikával meghintjük, vízzel felengedjük és a főzelékbe öntjük, jól elkeverjük.
A tejfölben elkeverjük a lisztet, majd a babhoz keverjük, és citromlével ízesítjük. Rottyantunk egyet rajta, és kész is. Kevés csirkepörköltet főztem hozzá feltétként.
