Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Főzelék receptek

Vajbabfőzelék

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

A burgonyát megmossuk és felkockázzuk. A vajbabot is megmossuk, végeit levágjuk és körülbelül egyenlő méretű darabokra (kb. 2-2,5 cm) aprítjuk. (Most a fagyasztóból használtam.) Kevés olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, majd fűszerpaprikával meghintjük. Hozzáadjuk a babot és a burgonyát, felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje a babot. Sózzuk, és lefedve, közepes lángon addig főzzük, […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.05.09.

Hozzávalók

Elkészítése

A burgonyát megmossuk és felkockázzuk. A vajbabot is megmossuk, végeit levágjuk és körülbelül egyenlő méretű darabokra (kb. 2-2,5 cm) aprítjuk. (Most a fagyasztóból használtam.) Kevés olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, majd fűszerpaprikával meghintjük. Hozzáadjuk a babot és a burgonyát, felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje a babot. Sózzuk, és lefedve, közepes lángon addig főzzük, míg a vajbab puha nem lesz.

Kevés őrölt borssal és egy pici cukorral (kb. 1 mk) ízesítjük, ami elveszi a bab “vadságát”. Olajon kevés liszttel és zúzott fokhagymával híg rántást készítünk, majd paprikával meghintjük, vízzel felengedjük és a főzelékbe öntjük, jól elkeverjük.

A tejfölben elkeverjük a lisztet, majd a babhoz keverjük, és citromlével ízesítjük. Rottyantunk egyet rajta, és kész is. Kevés csirkepörköltet főztem hozzá feltétként.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is