Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vajbabfőzelék recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • vajbab
  • burgonya
  • só
  • bors
  • tejföl
  • liszt
  • pici cukor
  • kevés citromlé
  • olaj
  • 0,5 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma (felaprítva )
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • víz
Vajbabfőzelék

Elkészítése

A burgonyát megmossuk és felkockázzuk. A vajbabot is megmossuk, végeit levágjuk és körülbelül egyenlő méretű darabokra (kb. 2-2,5 cm) aprítjuk. (Most a fagyasztóból használtam.) Kevés olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, majd fűszerpaprikával meghintjük. Hozzáadjuk a babot és a burgonyát, felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje a babot. Sózzuk, és lefedve, közepes lángon addig főzzük, míg a vajbab puha nem lesz.

Kevés őrölt borssal és egy pici cukorral (kb. 1 mk) ízesítjük, ami elveszi a bab “vadságát”. Olajon kevés liszttel és zúzott fokhagymával híg rántást készítünk, majd paprikával meghintjük, vízzel felengedjük és a főzelékbe öntjük, jól elkeverjük.

A tejfölben elkeverjük a lisztet, majd a babhoz keverjük, és citromlével ízesítjük. Rottyantunk egyet rajta, és kész is. Kevés csirkepörköltet főztem hozzá feltétként.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/vajbabfozelek/