Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Virslis brokkolikrémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 dkg margarin
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 közepes rózsa brokkoli
  • 4 darab burgonya
  • 2-3 szál virsli (karikákra vágva)
  • ételízesítő
  • szerecsendió
  • só
  • őrölt fehérbors

Habaráshoz

  • liszt
  • tejföl
  • tej

Tálalás

  • reszelt sajt
  • kenyérkockák

Elkészítése

A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk, majd a margarinon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a brokkolit és a felkarikázott burgonyát. Megszórjuk fehérborssal, sóval, ételízesítővel és egy kevés szerecsendióval, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje a zöldségeket.

Addig főzzük, amíg a brokkoli és a burgonya meg nem puhul. Ezután botmixerrel összeturmixoljuk, amíg krémes állagot nem kapunk.

A habarás elkészítéséhez a tejfölt és egy kevés lisztet csomómentesre keverünk egy kevés tejjel, majd a forró levesből fokozatosan hozzámerünk egy keveset, hogy kiegyenlítsük a hőmérsékletet. Ezután a habarást visszaöntjük a levesbe, és alaposan elkeverjük.

A levesbe belerakjuk a karikára vágott virslit, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a virsli át nem melegszik.

Tálaláskor reszelt sajtot szórunk a leves tetejére, és pirított kenyérkockákkal kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/virslis-brokkolikremleves/