A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk, majd a margarinon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a brokkolit és a felkarikázott burgonyát. Megszórjuk fehérborssal, sóval, ételízesítővel és egy kevés szerecsendióval, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje a zöldségeket.
Addig főzzük, amíg a brokkoli és a burgonya meg nem puhul. Ezután botmixerrel összeturmixoljuk, amíg krémes állagot nem kapunk.
A habarás elkészítéséhez a tejfölt és egy kevés lisztet csomómentesre keverünk egy kevés tejjel, majd a forró levesből fokozatosan hozzámerünk egy keveset, hogy kiegyenlítsük a hőmérsékletet. Ezután a habarást visszaöntjük a levesbe, és alaposan elkeverjük.
A levesbe belerakjuk a karikára vágott virslit, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a virsli át nem melegszik.
Tálaláskor reszelt sajtot szórunk a leves tetejére, és pirított kenyérkockákkal kínáljuk.