Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Karalábéfőzelék

Zöld fűszeres karalábé húsgombóccal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 közepes méretű zsenge karalábé 1 sárgarépa 30 dkg darált sertéshús 1 ek. apróra vágott zöldhagyma Zöld fűszerek: csokor petrezselyem, kapor,csombor (borsikafű), egy fokhagymaszár 2 ek rizs só, bors 1 dl tejföl 1 dl főzőtejszín 1 evőkanál rozs -1 tk fehér liszt 1 mk őrült pirospaprika 1 ek olaj egy szelet TV paprika egy kisebb paradicsom […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
birosari
Beküldte: 2014.06.22.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 közepes méretű zsenge karalábé
  • 1 sárgarépa
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 ek. apróra vágott zöldhagyma
  • Zöld fűszerek: csokor petrezselyem, kapor,csombor (borsikafű), egy fokhagymaszár
  • 2 ek rizs
  • só, bors
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál rozs -1 tk fehér liszt
  • 1 mk őrült pirospaprika
  • 1 ek olaj
  • egy szelet TV paprika
  • egy kisebb paradicsom


Elkészítése:

A karalábékat megpucolom, majd, kb. 1 cm-es kockákra vágom, a sárgarépát felkarikázom. Felaprítom a hagymát, egy nagyobb lábosban a hagymát a karalábét, sárgarépát kicsit megdinsztelem, sóval, borssal, zöld fűszerrel ízesítem, közben kavargatom, majd ráöntök egy liter vizet. Beleteszem a paprikát és a paradicsomot. Ameddig felforr a víz elkészítem a húsgombócokat.

Egy edényben jól összedolgozom a darált húst a zöld fokhagyma szárral , a rizzsel, sóval, borssal, pirospaprikával , kis apróra vágott zöld kaporral és csomborral.

A kész masszából gombócokat formázok és nedves kézzel beleteszem a lobogó főzelékbe. Alacsony lángon főzöm, amíg a gombócok teljesen megfőnek, illetve a karalábé is megpuhul, időnként megkavarom.

A tejfölből a liszttel habarást készítek, majd felengedem a főzőtejszínnel és hozzáadom a főzelékhez, hagyom még pár percig rotyogni, ha szükség utána ízesítek.

[box style=”info”]A friss zsenge karalábéból érdemes készíteni.
A csombor=borsikafű[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
birosari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is