Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Főzelék receptek

Zöldbabfőzelék

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A zöldbabfőzelék klasszikus magyar étel, amely friss zöldbabból készül, tejfölös-paprikás habarással sűrítve. Egyszerű, mégis kiadós fogás, amelyet sokféle feltéttel kínálhatunk, így mindig változatosan kerülhet az asztalra.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2017.11.27.

Hozzávalók

Elkészítése

Előkészítés:

A zöldbab végeit vágjuk le, majd daraboljuk fel ízlés szerint. A vöröshagymát és a fokhagymát tisztítsuk meg és aprítsuk fel.

Főzelék:

Egy nagyobb edényben hevítsük fel a vajat az olajjal, majd dinszteljük üvegesre benne a vöröshagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát, majd rövid pirítás után keverjük bele a feldarabolt zöldbabot is.

Fűszerezzük ételízesítővel, sóval és borssal, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Főzzük addig, amíg a zöldbab megpuhul.

Habarás:

A tejfölt keverjük simára a liszttel és a pirospaprikával. Adjunk hozzá kevés forró főzőlevet, keverjük csomómentesre, majd adjuk a főzelékhez. Főzzük addig, amíg besűrűsödik. Kóstoljuk me, és ha szükséges, ízesítsük még sóval vagy borssal.

Tálalás:

A kész főzeléket ízlés szerinti feltéttel kínáljuk. Fasírttal, sült vagy rántott hússal, de akár pörkölttel is nagyon finom.

Tipp:

Ha lágyabb ízvilágot szeretnénk, a tejföl egy részét joghurttal helyettesíthetjük. Aki szereti, egy kevés kaporral vagy friss petrezselyemmel is gazdagíthatja a főzeléket, így még frissebb lesz az íze.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is