Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldbabfőzelék recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg sárga hüvelyű zöldbab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors
  • 2 teáskanál ételízesítő
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítése

Előkészítés:

A zöldbab végeit vágjuk le, majd daraboljuk fel ízlés szerint. A vöröshagymát és a fokhagymát tisztítsuk meg és aprítsuk fel.

Főzelék:

Egy nagyobb edényben hevítsük fel a vajat az olajjal, majd dinszteljük üvegesre benne a vöröshagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát, majd rövid pirítás után keverjük bele a feldarabolt zöldbabot is.

Fűszerezzük ételízesítővel, sóval és borssal, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Főzzük addig, amíg a zöldbab megpuhul.

Habarás:

A tejfölt keverjük simára a liszttel és a pirospaprikával. Adjunk hozzá kevés forró főzőlevet, keverjük csomómentesre, majd adjuk a főzelékhez. Főzzük addig, amíg besűrűsödik. Kóstoljuk me, és ha szükséges, ízesítsük még sóval vagy borssal.

Tálalás:

A kész főzeléket ízlés szerinti feltéttel kínáljuk. Fasírttal, sült vagy rántott hússal, de akár pörkölttel is nagyon finom.

Tipp:

Ha lágyabb ízvilágot szeretnénk, a tejföl egy részét joghurttal helyettesíthetjük. Aki szereti, egy kevés kaporral vagy friss petrezselyemmel is gazdagíthatja a főzeléket, így még frissebb lesz az íze.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/zoldbabfozelek-4/