Előkészítés:
A zöldbab végeit vágjuk le, majd daraboljuk fel ízlés szerint. A vöröshagymát és a fokhagymát tisztítsuk meg és aprítsuk fel.
Főzelék:
Egy nagyobb edényben hevítsük fel a vajat az olajjal, majd dinszteljük üvegesre benne a vöröshagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát, majd rövid pirítás után keverjük bele a feldarabolt zöldbabot is.
Fűszerezzük ételízesítővel, sóval és borssal, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Főzzük addig, amíg a zöldbab megpuhul.
Habarás:
A tejfölt keverjük simára a liszttel és a pirospaprikával. Adjunk hozzá kevés forró főzőlevet, keverjük csomómentesre, majd adjuk a főzelékhez. Főzzük addig, amíg besűrűsödik. Kóstoljuk me, és ha szükséges, ízesítsük még sóval vagy borssal.
Tálalás:
A kész főzeléket ízlés szerinti feltéttel kínáljuk. Fasírttal, sült vagy rántott hússal, de akár pörkölttel is nagyon finom.
Tipp:
Ha lágyabb ízvilágot szeretnénk, a tejföl egy részét joghurttal helyettesíthetjük. Aki szereti, egy kevés kaporral vagy friss petrezselyemmel is gazdagíthatja a főzeléket, így még frissebb lesz az íze.