Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldbabfőzelék gazdagon recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 0,5 kg zöldbab
  • 30 dkg burgonya
  • só
  • bors
  • 375 g tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál fűszerpaprika

Feltét:

  • 4 darab virsli
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

A burgonyát megmossuk és felkockázzuk.

A zöldbabot is megmossuk, végeit levágjuk és nagyjából egyenlő méretű darabokra (kb 2-2,5 cm) aprítjuk (természetesen fagyasztott babot is használhatunk).

Kevés olajon elkezdjük dinsztelni a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Fűszerpaprikával megszórjuk és mehet bele a zöldbab és a burgonya is. Felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje a babot. Sózzuk és lefedve, közepes lángon addig főzzük, míg a zöldbab puha nem lesz.

Közben kevés őrölt borssal és pici cukorral ízesítjük.

A tejfölben elkeverjük a lisztet, majd a babhoz keverjük. Citromlével ízesítjük, forralunk rajta egyet és kész is.

A virslit bevagdossuk és egy serpenyőben olajon megsütjük.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/zoldbabfozelek-gazdagon/