Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zölbabfőzelék

Zöldbabfőzelék pörkölttel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A zöldbabot annyi vízben főzzük, amennyi éppen ellepi. Amikor már forr, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a húsleveskockát. A tejfölből és a lisztből habarást készítünk, majd amikor a bab megpuhult, hozzáadjuk a tejfölös habarást. Gyorsan kevergetjük, hogy csomómentes legyen, és néhány percig forraljuk, majd lehúzzuk a tűzről. A pörkölthöz a hagymát apró kockákra vágjuk és forró […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tukora Melinda
Beküldte: 2013.01.11.

Hozzávalók

Elkészítése

A zöldbabot annyi vízben főzzük, amennyi éppen ellepi. Amikor már forr, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a húsleveskockát. A tejfölből és a lisztből habarást készítünk, majd amikor a bab megpuhult, hozzáadjuk a tejfölös habarást. Gyorsan kevergetjük, hogy csomómentes legyen, és néhány percig forraljuk, majd lehúzzuk a tűzről.

A pörkölthöz a hagymát apró kockákra vágjuk és forró olajon egy picit megpirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is. Rászórjuk a pirospaprikát, és azonnal beletesszük a felkockázott csirkemellet. Amikor a hús kezd fehéredni, de még nem pirul meg, annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje, és mellétesszük a négybe vágott paradicsomot és az egész zöldpaprikát. Amikor felforrt, visszavesszük a lángot, és fedő alatt még 5-10 percig főzzük. Hozzáadunk 1 dl vörösbort, majd levesszük a fedőt, sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a pörköltkockát, hogy kissé besűrűsödjön. Amikor a hús teljesen megfőtt, levesszük a tűzről, és friss kenyérrel tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Tukora Melinda
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is