Elkészítése
A zöldbabot annyi vízben főzzük, amennyi éppen ellepi. Amikor már forr, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a húsleveskockát. A tejfölből és a lisztből habarást készítünk, majd amikor a bab megpuhult, hozzáadjuk a tejfölös habarást. Gyorsan kevergetjük, hogy csomómentes legyen, és néhány percig forraljuk, majd lehúzzuk a tűzről.
A pörkölthöz a hagymát apró kockákra vágjuk és forró olajon egy picit megpirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is. Rászórjuk a pirospaprikát, és azonnal beletesszük a felkockázott csirkemellet. Amikor a hús kezd fehéredni, de még nem pirul meg, annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje, és mellétesszük a négybe vágott paradicsomot és az egész zöldpaprikát. Amikor felforrt, visszavesszük a lángot, és fedő alatt még 5-10 percig főzzük. Hozzáadunk 1 dl vörösbort, majd levesszük a fedőt, sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a pörköltkockát, hogy kissé besűrűsödjön. Amikor a hús teljesen megfőtt, levesszük a tűzről, és friss kenyérrel tálaljuk.
