Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldbabfőzelék pörkölttel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg zöldbab
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 dl tejföl
  • ételízesítő
  • só
  • bors
  • húsleveskocka
  • 2 nagyobb csirkemell
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kiskanál őrölt pirospaprika
  • só
  • bors
  • pörkölt kocka
  • 1 darab paprika
  • 1 darab paradicsom
  • 1 dl vörösbor

Elkészítése

A zöldbabot annyi vízben főzzük, amennyi éppen ellepi. Amikor már forr, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a húsleveskockát. A tejfölből és a lisztből habarást készítünk, majd amikor a bab megpuhult, hozzáadjuk a tejfölös habarást. Gyorsan kevergetjük, hogy csomómentes legyen, és néhány percig forraljuk, majd lehúzzuk a tűzről.

A pörkölthöz a hagymát apró kockákra vágjuk és forró olajon egy picit megpirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is. Rászórjuk a pirospaprikát, és azonnal beletesszük a felkockázott csirkemellet. Amikor a hús kezd fehéredni, de még nem pirul meg, annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje, és mellétesszük a négybe vágott paradicsomot és az egész zöldpaprikát. Amikor felforrt, visszavesszük a lángot, és fedő alatt még 5-10 percig főzzük. Hozzáadunk 1 dl vörösbort, majd levesszük a fedőt, sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a pörköltkockát, hogy kissé besűrűsödjön. Amikor a hús teljesen megfőtt, levesszük a tűzről, és friss kenyérrel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/zoldbabfozelek-porkolttel/