Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldbabfőzelék recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg zöldbab
  • 2-3 db babérlevél
  • 2 púpozott evőkanál finomliszt
  • 4 evőkanál olaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál tejföl
  • kevés ecet
  • kevés cukor
  • petrezselyemzöld

Elkészítése

A zöldbabot feltesszük főni a babérlevéllel, sóval és annyi vízzel, hogy ellepje. A lisztből és olajból világos színű rántást készítünk, amelybe beleaprítjuk a fokhagymát is. Amikor kész a rántás, félrehúzzuk, hozzáadjuk a tejfölt és kb. 2 dl hideg vizet, hogy a rántás ne legyen csomós. Ezt a keveréket hozzáadjuk a forrásban lévő babhoz, és állandó keverés mellett pár perc alatt besűrítjük.

Ízlés szerint sózzuk, majd ecettel és cukorral ízesítjük. 

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/zoldbabfozelek/