Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldborsó főzelék recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg zöldborsó
  • 5 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • 7 dl tej
  • 1 kávéskanál só
  • 0,5 kávéskanál őrölt bors

Díszítéshez

  • 1 db tojás
  • 1 db olívabogyó

Elkészítése

A zöldborsót sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Egy serpenyőben az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, és kevergetve világos rántást készítünk. Megszórjuk pirospaprikával, alaposan elkeverjük, majd lassan hozzáöntjük a tejet. Folyamatosan kevergetve sűrű mártást főzünk belőle. Sóval és borssal ízesítjük.

A megfőtt zöldborsót a mártásba tesszük, és még 5 percig együtt főzzük, hogy az ízek összeérjenek. Közben a tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, és vékony karikákra vágjuk.

A főzelék tetejére tojáskarikákból hóembert formázunk. Az olívabogyót apró darabokra vágjuk, és ezekből készítjük el a hóember gombjait, szemeit és száját. Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/zoldborso-fozelek-2/