Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Borsófőzelék

Zöldborsó főzelék

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg zöldborsó (friss, vagy fagyasztott) 3-4 evőkanál liszt 2 tk só 2-3 ek étolaj (vagy vaj) ízlés szerint cukor (elhagyható) 4 dl víz 2-3 dl tej (vagy 2 dl tejföl a tej helyett) 1 nagy csokor finomra vágott petrezselyemzöld Elkészítése: A borsót a zsiradékon a sóval puhára pároljuk, megszórjuk liszttel, ezzel is pirítjuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Sutemeny
Beküldte: 2015.06.25.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldborsó (friss, vagy fagyasztott)
  • 3-4 evőkanál liszt
  • 2 tk só
  • 2-3 ek étolaj (vagy vaj)
  • ízlés szerint cukor (elhagyható)
  • 4 dl víz
  • 2-3 dl tej (vagy 2 dl tejföl a tej helyett)
  • 1 nagy csokor finomra vágott petrezselyemzöld


Elkészítése:

A borsót a zsiradékon a sóval puhára pároljuk, megszórjuk liszttel, ezzel is pirítjuk 1-2 percet. Ezután folyamatos kevergetés mellett fokozatosan felengedjük a vízzel és a tejjel, hozzáadjuk a petrezselymet, és 3-4 percig forraljuk.

Azonnal tálalható tükör-, vagy főtt tojással, illetve más egyéb feltét kíséretében. Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Sutemeny
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is