Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldborsó főzelék recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldborsó (friss, vagy fagyasztott)
  • 3-4 evőkanál liszt
  • 2 tk só
  • 2-3 ek étolaj (vagy vaj)
  • ízlés szerint cukor (elhagyható)
  • 4 dl víz
  • 2-3 dl tej (vagy 2 dl tejföl a tej helyett)
  • 1 nagy csokor finomra vágott petrezselyemzöld


Elkészítése:

A borsót a zsiradékon a sóval puhára pároljuk, megszórjuk liszttel, ezzel is pirítjuk 1-2 percet. Ezután folyamatos kevergetés mellett fokozatosan felengedjük a vízzel és a tejjel, hozzáadjuk a petrezselymet, és 3-4 percig forraljuk.

Azonnal tálalható tükör-, vagy főtt tojással, illetve más egyéb feltét kíséretében. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/zoldborso-fozelek-3/