Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldborsó főzelék sajtos húsgolyóval recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg fagyasztott zöldborsó
  • 1 teáskanál só vagy ételízesítő
  • 0,5 liter tej
  • 4 evőkanál zabpehelyliszt

A sajtos húsgolyóhoz

  • 0,5 kg darált hús
  • 25 dkg sajt lereszelve
  • 1 teáskanál só

A panírozáshoz

  • zabpehelyliszt
  • 2 tojás
  • zabpehely

A sütéshez

  • zsiradék

Elkészítése

A borsót annyi enyhén sós vízben tesszük fel főni, ami épp ellepi. Amikor a borsó már majdnem megfőtt, elkészítjük a habarást.

Kevés tejben (2-3 dl) kézi habverővel csomómentesre keverjük a zabpehelylisztet (rizsliszttel is készülhet!), majd lassan beleöntjük a forrásban lévő főzelékbe, 3-4 perc alatt összeforraljuk és a maradék tejjel ha szükséges hígítjuk.

Aki édesebben szereti tehet bele cukrot vagy édesítőszert, de nekünk nem kellett bele. Ha szükséges még sóval, ételízesítővel után ízesíthetünk. Aki szereti, petrezselyemzölddel a legvégén megszórhatja, én ezzel már nem szoktam főzni.

A húsgolyóhoz a darált húst a sóval, a reszelt sajttal összegyúrjuk és diónál kicsit nagyobb gombócokat formálunk (nekem 24 darab lett), majd zabpehelylisztbe (vagy rizslisztbe), felvert, sóval ízesített tojásba és zabpehelybe (vagy morzsába) forgatjuk, végül forró zsiradékban pirosra sütjük.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/zoldborso-fozelek-sajtos-husgolyoval/