Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Borsófőzelék

Zöldborsófőzelék

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg fejtett zöldborsó 1 kisebb lestyán levél 1 kis csokor petrezselyemzöld 1 kávéskanál cukor 400 g főzőtejszín 1 evőkanál keményítő kevés só és bors 1 evőkanál vaj vagy olaj Elkészítése: A kifejtett zöldborsót kevés vajon vagy olajon megdinszteljük, kicsit megsózzuk, megborsozzuk és cukrot teszünk rá. Felöntjük annyi zöldség vagy hús alaplével esetleg vízzel, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gasztropajti
Beküldte: 2015.02.18.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg fejtett zöldborsó
  • 1 kisebb lestyán levél
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 1 kávéskanál cukor
  • 400 g főzőtejszín
  • 1 evőkanál keményítő
  • kevés só és bors
  • 1 evőkanál vaj vagy olaj


Elkészítése:

A kifejtett zöldborsót kevés vajon vagy olajon megdinszteljük, kicsit megsózzuk, megborsozzuk és cukrot teszünk rá. Felöntjük annyi zöldség vagy hús alaplével esetleg vízzel, hogy ellepje.

Fedő alatt főzzük, közben a főzőtejszínt összekeverjük a keményítővel.

Mikor a borsó megpuhult, a főző léből kicsit kivéve összekeverjük a keményítős habarással, jól elkeverjük, majd a főzelékhez adjuk.

Az aprított, friss lestyán és petrezselyemlevelekkel újra felforraljuk és ha szükséges alaplével hígítjuk. A lestyánnal vigyázz, mert erőteljes az íze és nem mindenki szereti, bár minden ételízesítő alapfűszere.

Az átlagosnál kicsit sűrűbb, de lágy, selymes ízű főzelék a végeredmény. Tálalni bármilyen feltéttel lehet, de a fasírtfélék illenek hozzá leginkább.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is