Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldborsófőzelék recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg fejtett zöldborsó
  • 1 kisebb lestyán levél
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 1 kávéskanál cukor
  • 400 g főzőtejszín
  • 1 evőkanál keményítő
  • kevés só és bors
  • 1 evőkanál vaj vagy olaj


Elkészítése:

A kifejtett zöldborsót kevés vajon vagy olajon megdinszteljük, kicsit megsózzuk, megborsozzuk és cukrot teszünk rá. Felöntjük annyi zöldség vagy hús alaplével esetleg vízzel, hogy ellepje.

Fedő alatt főzzük, közben a főzőtejszínt összekeverjük a keményítővel.

Mikor a borsó megpuhult, a főző léből kicsit kivéve összekeverjük a keményítős habarással, jól elkeverjük, majd a főzelékhez adjuk.

Az aprított, friss lestyán és petrezselyemlevelekkel újra felforraljuk és ha szükséges alaplével hígítjuk. A lestyánnal vigyázz, mert erőteljes az íze és nem mindenki szereti, bár minden ételízesítő alapfűszere.

Az átlagosnál kicsit sűrűbb, de lágy, selymes ízű főzelék a végeredmény. Tálalni bármilyen feltéttel lehet, de a fasírtfélék illenek hozzá leginkább.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/zoldborsofozelek-4/