Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldborsófőzelék recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg zöldborsó
  • 5 dl tej
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 4 evőkanál finomliszt
  • cukor (vagy édesítő)
  • só
  • bors
  • olaj

Elkészítése

A zöldborsót kevés olaj, és kevés víz hozzáadásával elkezdjük párolni (fedővel letakarjuk).

Közben fűszerezzük, édesítjük, hozzáadjuk az aprított zöldségzöldet.

Amikor megpuhult és már nem sok víz van alatta, meghintjük a liszttel, összekeverjük és apránként felengedjük a tejjel. Nem biztos, hogy az összes tejre szükség lesz. Ezután még néhány percig forraljuk.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/zoldborsofozelek-6/