Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Főzelék receptek

Zöldborsófőzelék fasírttal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Főzelékhez: 1/2 kg zöldborsó 3 ek olaj 4-5 ek liszt 2 dl tej 1 csokor petrezselyemzöld aprítva só cukor Fasírthoz: 50 dkg darált sertés és marhahús vegyesen 1 közepes fej vöröshagyma reszelve 3 gerezd fokhagyma zúzva őrölt bors ízlés szerint só ízlés szerint 2 zsemle tejben áztatva, majd kifacsarva 2 nyers tojás 1 mk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.07.11.

Elkészítése

Hozzávalók:
Főzelékhez:

  • 1/2 kg zöldborsó
  • 3 ek olaj
  • 4-5 ek liszt
  • 2 dl tej
  • 1 csokor petrezselyemzöld aprítva
  • cukor

Fasírthoz:

  • 50 dkg darált sertés és marhahús vegyesen
  • 1 közepes fej vöröshagyma reszelve
  • 3 gerezd fokhagyma zúzva
  • őrölt bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • 2 zsemle tejben áztatva, majd kifacsarva
  • 2 nyers tojás
  • 1 mk pirospaprika
  • 5 dl étolaj a sütéshez


Elkészítése:

A fasírt alapanyagait alaposan összegyúrjuk, majd kis gombócokat formázunk belőle. Az olajat felforrósítjuk, beletesszük a pogácsákat és fedő alatt, lassú tűznél aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Papírtörlőre szedve leitatjuk róla a felesleges olajat.

A borsót az étolajon fedő alatt puhára pároljuk. Megszórjuk a finomra vágott petrezselyemzölddel, sózzuk és ízlés szerint cukrot adunk hozzá, majd liszttel meghintjük. Jól elkeverjük az egészet, amjd annyi vizet öntünk rá, ami épp ellepi, majd a tejjel is felengedjük. Az egészet puhára főzzük kb 5-10 perc alatt.

A kész főzeléket a fasírttal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is