Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldborsófőzelék főtt tojással recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg zsenge zöldborsó
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 teáskanál étkezési keményítő
  • 1,5 dl tej
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • csipet cukor
  • só

Tálaláshoz

  • főtt tojás

Elkészítése

A megtisztított zöldborsót egy fazékba öntjük, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, majd sóval, borssal, szerecsendióval, csipetnyi cukorral ízesítjük és összefőzzük.

A petrezselyemzöldet felaprítjuk, felét a botmixer poharába rakjuk, illetve a megfőtt zöldborsó majdnem felét, a keményítőt és végül tejjel felöntjük és pépesítjük.

A megfőtt zöldborsó másik feléhez öntjük, összeforraljuk és a tűzről levéve még ízesítjük, amennyiben szükséges.

Tálaláskor főtt tojással és a megmaradt petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk!

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/zoldborsofozelek-fott-tojassal/